Home » Blandet » Kjør sikkert om vinteren

Kjør sikkert om vinteren

Hvert år kommer vinteren brått på, med glatte veier og uforberedte biler og førere. Hvordan kjører en sikkert på vinterføre? Viktigst av alt er å ha sikre og trygge dekk på kjøretøyet, en kommer ikke langt med glatte og slitte dekk. Vinterdekk skal minst ha 3-4 mm mønsterdybde, og redusert veigrep kan også komme av gammel og sprø gummi på dekkene. Du finner på siden av dekket en DOT kode som forteller når dekkene er produsert, dvs. de 3 eller 4 siste tallene viser når dekket er produsert (uke og år). Ellers må bremser også sjekkes, de kan ruste og miste effekt, selv på nyere biler, særlig bakbremsene, da det gir lengre bremselengder. Bremseklossene kan også bli slitt. Det lureste er å ta en NAF-test eller et verkstedbesøk, en kontroll (eu) vil avdekke noe men ikke alt. Som sjåfør må du lære bilen din å kjenne, mange biler har avansert teknologi, og gjør det viktig at du setter deg inn i hvordan systemene virker.

Biler som har kræsjet på glatt vinterføre

Kategorier