Home » Blandet » Lær barna om trafikken

Lær barna om trafikken

De som har barn, vet helt sikkert hvor skremmende det er å sende barna alene ut i trafikken for første gang. Det er greit så lenge barna er små og holder deg i hendene når de krysser veien. Men barn vokser fort, og før du er klar over det, så vil de gjerne sykle alene for å besøke kompisen lenger nede i gata. Det er da du bør ha sørget for å gi dem gode regler om hvordan de skal oppholde seg i trafikken. Begynn tidlig med å forklare at man ikke skal krysse veien på rød mann, eller at man skal se seg om til begge sider før man krysser gata. Dette vil legge til rette for gode vaner før de blir større og må klare seg selv. Det er også viktig at enhver er nøye på at bilen er i god stand, og at bilens bremseskive virker som den skal. Dessverre kan det skje at barn kommer ut i veien før man vet ordet av det, og man må trø hardt på bremsene for å unngå ulykker.

Liten jente løper etter duer

Kategorier