Home » Blandet » Røykeslutt for barnas skyld

Røykeslutt for barnas skyld

For mange som sliter med å slutte å røyke kommer et vendepunkt når de er gravide eller får barn. Man ønsker å gi barnet best mulig oppvekstmiljø og ønsker å redusere risiko for astma, allergier og lav fødselsvekt. Allikevel er det mange som sliter med å klare å slutte. Noen går over til snus, da de mener at dette i hvert fall ikke påvirker barnet, men er det egentlig nødvendig? Det finnes etterhvert mange forskjellige hjelpemidler som kan gjøre det lettere. Legen din kan skrive ut medisiner som minker røykesuget i begynnelsen, og det finnes alt fra nikotintyggis til nikotinplaster på apoteket. I tillegg velger flere «elsigg» for å stumpe røyken. Denne elektroniske sigaretten vil tilfredsstille både behovet for å ha noe å gjøre med hendene, og vil også gi en mengde nikotin som varierer etter hvor mye man røyket før. Selv om det er vanskelig å slutte å røyke vil de færreste angre det når de har klart det! Lykke til!

Askebeger med sigarett.

Kategorier