Home » Hverdagen

Category Archives: Hverdagen

Er det lurt med all-inclusive?

Vi sitter og ser på sydenturer og ser at det er store forskjeller på prisene. Jeg lurer på om det er nødvendig med all-inclusive på slike turer? Mannen mener det, siden vi har to barn som kan kose seg med så mye is de bare vil på hotellet, men jeg har jo også lyst til å traske rundt i solen og kanskje spise en del ute. Men det er nok ikke så nøye, så lenge det gir barna en ekstra trygghet. Vi har iallefall sjekka priser på lån for å se om det går rundt med en litt dyrere tur, for barnas skyld. Det skal bli godt i en hektisk hverdag og få lov til å komme seg bort fra hverdagslivet med jobb og barnehage. Tiden går så utrolig fort, og før du vet ordet av det er det nesten jul igjen! Nei! Nå skal ferien nytes!

Fly med sola i bakgrunnen

Slik underholder du barna på lange bilturer

Lekebil på kart

Nå har han begynt å skru på bilen selv. Det er noe slark i forgasseren, sier han. Jeg aner ikke, men han har kjøpt bildeler på nettet og står i garasjen nå. Jeg håper bare han vet hva han gjør. Vi skal på bilferie til Syd-Jylland og jeg har liten lyst til å få motorstopp på motorveien rett forbi Aalborg. Apropos. Langtur og barn i bil. Det blir fort krangling og uro i baksetet og det er kjekt å ha noe bedre å underholde dem med enn formaninger. Telle grønne eller blå biler, eller elbiler, kan man gjøre en stund, men de blir fort lei. Og alt som tar blikket bort fra veien ender med at de blir bilsyke. Den geniale løsningen jeg har funnet er lydbøker. Før pleide jeg å låne en bunke CD-er på biblioteket. Nå har vi fått blåtann på anlegget i bilen. Så jeg laster ned noen lydbøker på mobilen før vi drar og spiller dem av på bilstereoen.

Den store ryddehelga

Det blir ofte mye rot når en hel familie bor sammen, og i starten av denne helgen har jeg fått ryddeånden over meg. Alt av kriker og kroker har blitt vasket og polert. Nå er det så rent hjemme hos oss at vi knapt tørr å være inne. Barna trår med varsomme skritt og setter skoene sine pent på utsiden. Det er det jeg kaller godt oppdratte barn. Mannen og jeg bestemte oss for å ta turen innom søppelfyllinga for å bli kvitt noe søppel, men vi oppdaget i siste liten at hengerfestet på bilen vår var ødelagt. Heldigvis har vi fått bestilt et nytt ett ifra www.hengerfester.no En snill nabo lånte oss bilen sin slik at en hysterisk mor fikk avlevert søppelet på dynga. Som takk for lånet kjøpte vi en nydelig blomsterbukett og inviterte nabofamilien over på en hagefest. Det er kjekt å ha snille naboer son gjør hverdagen lettere når det trengs.

Den store ryddehelga
vertical full heightto edge:
2120×2970 pixels 21.2×29.7 @100
horizontal:
3425×2446 pix
29×20.71 @300
line on 22= half mark between 2 1/3 feom binding and 2 1/3 from end of page….for double pages.
line on 22+ = half between binding mark and end of page for centering.

Vi pusser opp barnerommet

Her i huset gleder vi oss alle til 17.mai, som er bare noen dager unna. Barna skal gå i tog og det blir arrangert aktiviteter i parken. Senere skal hele familien samles hos mormor og morfar for å grille samt spise kaker og drikke kaffe. I vår familie er det en tradisjon at vi samles hver 17.mai. For 1 år siden var vi hjemme hos oss, men jeg er glad for at vi ikke skal det i år. Vi er nemlig i full sving med å pusse opp barnerommet. Det har vært et stort prosjekt, og vi har lagt mye innsats i det. Alt vi har trengt av interiør og møbler har vi funnet hos Confident Living. En fantastisk nettbutikk for store og små. Jeg synes det er deilig å finne alt man trenger og ønsker på samme sted. Vi har spart mye tid og penger på det, og barnerommet blir unikt.
Vi pusser opp barnerommet

Forberedelser

Påskeferien er over og vi holder på med forberedelser til årets sommerferie. Det første vi måtte gjøre var å tenke på bilen. Bestill verksted i begynnelsen av mai, var gubbens holdning, da kan vi få gått over bilen og skiftet dekk samtidig. Så da er det gjort – timebestillingen altså. Vi skal nemlig på bilferie i år, så da er det greit å ha bilen klargjort!

I tillegg har jeg sjekket over papirer og bestilt time til fornyelse av pass. Det var bare mitt som var holdbart en stund til, alle de andre ville vært utgått før sommerferien. Så da er det bare å få det ordnet. Det er ingen vits i å vente for da blir køen så lang på disse passkontorene.

I dag er det skikkelig møkkavær ute, hos oss regner det og er surt og har akkurat sett nyhetene om snøfall andre steder. Uff, lengter etter sol og varme jeg nå.

planlegging

Digger ferie

Digger ferie! Denne vinterferien skal det være full kos hjemme. Vi skal se film, og jeg har en hel haug av tv-serier som jeg skal komme meg gjennom. Ser for meg noen heftige maraton i sofaen med noe godis ved siden av. Vi skal prøve å komme oss ut litt og, dersom det blir pent vær. Men det aller største fokuset skal være å koble av, slappe av og flate ut for å lade batteriene. Det eneste superviktige som står på planen er å skaffe nye vinduviskere til bilen. Det lille prosjektet skal jeg vel klare!

Ellers er det veldig mye snakk om Trump – også her hos oss. vi følger med alle sammen og undrer oss over hvordan amerikanerne har klart å velge en slik person til president. Uttalelsene hans er rimelig ville, får en til å tenke på Hitler og andre diktatorer. Skremmende at det er dit vi er på vei i 2017. Vi skulle gå fremover ikke bakover.

diggere ferie

hjertevarme

Noen historier går bare rett i hjerterota og denne er virkelig en av dem! Ta en titt du og 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=hc_5bQk8YNA

Ulike bursdagsønsker

Min mor har bursdag i høst og av en eller annen grunn ønsker hun seg badstu. Hun sier hun har lest en del om hvor godt det er for kroppen med en runde i badstuen. Min mor har en del muskelsmerter, så det er kanskje det som utløste ønsket. Blir spennende og se hva min far finner på.

Sønnen min, den eldste, har også bursdag snart og han ønsket seg en pizzastein. Den ungen elsker pizza, så vi har bestemt oss for å oppfylle det ønsket!

bursdagsønsker

Kino med ungene

Roald Dahls flotte bok om den store vennlige kjempen er blitt film og vi dro for å se den. Veldig bra!

På camping i Norge

Far pakker bil og mor klager over alt vi ikke får med. Neida, det er ikke fullt så ille, men jammen er det en kunst å pakke den feriebilen!

Vi nyter for tiden en alle tiders campingferie med ungene og i morgen skal vi kjøre Atlanterhavsveien. Vi gleder oss alle sammen. Camping er en flott måte å få masse tid sammen, samtidig som vi får sett mye av dette vakre landet vårt.

campingferie

Kategorier